ورزش ایروبیک

ایروبیک یعنی فعالیتی که عضلات بزرگ را به کار می‌گیرد حداقل ۱۲ دقیقه با حالت ریتمیک و موزون. در شرایطی که سرعت و شدت تمرین قابل تحمل است و نیاز بدن به استفاده از اکسیژن برای مدتی افزایش می‌یابد، این فعالیت انجام می‌گردد. «ایروبیک» جزو فعالیت هوازی ( شدت تمرین بالاست و مدت تمرین پایین است).

از نظر پزشکی، این ورزش سیستم قلب، عروق، تنفس را تعلیم می‌دهد و با سرعت و بازدهی بالا اکسیژن را می‌گیرد و به قسمت های مختلف بدن می‌دهد، تنفس یکنواخت از دهان و بینی توأم انجام می‌شود و باعث تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن، کنترل قند خون، کنترل فشار خون و کم کردن وزن اضافی بدن خواهد شد. ایروبیک وسیله‌ای مؤثر برای جلوگیری از افسردگی، بی‌حوصلگی، بی‌تابی است، چون هورمون اندروفین در بدن تولید می‌شود و باعث ایجاد نشاط، تمرکز ذهن و بالا رفتن خلاقیت فکری می‌شود.

بررسی اثرات حرکات ایروبیک و بدنسازی بر سلامتی افراد

حرکات ایروبیک و بدنسازی پایه تمام ورزشهاست. رفعت شمس مداح مربی و داور آمادگی جسمانی و ایروبیک و کار با دستگاه (بادی بیلدینگ) در مقاله‌ای به بررسی اثرات حرکات ایروبیک (بدون وزنه) و بدنسازی بر روی سلامتی افراد پرداخته است که به شرح ذیل ارائه می‌شود:

«تمام مردم چه در ایران و چه در جهان معتقدند که ورزش از هر نوع که باشد برای شادابی و سلامتی مؤثر و مفید است و کمتر کسی است که ذاتا از ورزش متنفر باشد. اکثر مردم ورزش کردن را دوست دارند ولی به دلایل مختلف اعم از کمبود وقت، مشغله زیاد، تنبلی و . . . از آن گریزانند. باید همه مردم را آگاه کرد که «ورزش» انجام حرکات سنگین و تمرینات سخت نیست و حتما نیاز به محل مناسب، وقت زیاد و انرژی فراوان ندارد، بلکه می‌توان در خیابان، منزل و محل کار نیز شروع اولیه را انجام داد.

حرکات ایروبیک (بدون وزنه) و حرکات بدنسازی (با هالتر، دمبل، وزنه، سیم‌کش و . . .) که پایه تمام ورزشهاست را می‌توان نه تنها در باشگاه ورزشی بلکه در منزل و محل کار هم، به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه انجام داد.

یک کشتی‌گیر، یا یک فوتبالیست و ورزشکاران دیگر رشته‌ها باید این دو نوع را، البته به صورت نیمه حرفه‌ای در خلال تمریناتشان انجام دهد. حتی خلبانان جت، بایستی روزانه یک ساعت حرکات بدنسازی با وزنه انجام دهند و عضلات گردن، شانه، سینه و پایشان را تقویت کنند تا هنگام سرعتهای بالا و پروازهای مانوری، به دلیل عدم رسیدن خون به مغز و سر که دچار نابینایی موقت می‌شوند، این عضلات به کمک آنها بیاید و باعث پمپاژ بهتر خون گردیده و در نتیجه دچار مشکل نشوند.

در این روش عضلات می توانند با شدت بیشتر و درتمام مدت جلسه تمرینی بکار گرفته شوند در نتیجه تمرین تمام گروه های عضلانی اصلی بطور همزمان باعث می شود از فشار بیش اندازه روی یک سمت بدن و یا از عدم تعادل عضلانی جلوگیری گردد

مهمترین جنبه ای ام اس صرفه جویی در زمان است بهبود کارایی که در 60 دقیقه تمرین سنتی به سختی قابل دست یافتن است در روش تمرینی ای ام اس تنها در 10 الی 20 دقیقه امکان پذیر است تلفیق تمرینات سنتی و ای ام اغس می تواند هماهنگی درون و بین عضلانی را جهت بهبود مهارت های حرکتی افزایش دهد.

بطور خلاصه می توان گفت ای ام اس روشی است با بازدهی بسیار بالا برای کل بدن که می تواند در یک جلسیه 20 دقیقه ای در هفته شما راه به اهداف مختلف تمرینی خود برساند ترکیب انقباض های ارادی عضلات در تمرین سنتی و همچنین فعال سازی تمام  گروه های عضلانی بطور همزمان در ای ام اس می تواند یک محرک کاملا متفاوت و جدیدی را ایجاد کند که در نتیجه آن تمرین در مدت زمان کوتاهتر و با فشار بیشتری انجام می گیرد.